Twee lichte aardbevingen in Noord-China

In de Noord-Chinese provincie Hebei was vandaag in korte tijd twee keer een aardbeving. De eerste beving deed zich voor om 10.49 lokale tijd (3.49 Nederlandse tijd) en was 3.1 op de Schaal van Richter. De tweede volgde elf minuten later en was met 4.2 op de Schaal van Richter een stukje zwaarder. Beide bevingen vonden plaats in het gebied tussen de steden Luanxian en Tangshan.

Voor zover bekend richtte geen van de aardbevingen schade aan en vielen er geen gewonden. Toch moet de schrik er bij sommige inwoners van Tangshan even behoorlijk hebben ingezeten. De aardbeving deed zich namelijk op dezelfde plek voor als waar in 1976 een zware aardbeving plaatsvond. Die kostte toen aan 240.000 mensen het leven en richtte een enorme schade aan. Toch heeft die ramp van destijds Tangshan iets positiefs gebracht. Veel gebouwen in deze stad zijn na 1976 nieuw gebouwd en veel steviger dan de bouwwerken van voor 1976. Een matige beving als die van vandaag kunnen ze daardoor eenvoudiger weerstaan.

Lees ook:Qinghai opnieuw geraakt door aardbeving
Lees ook:‘Aftershock’: film over dodelijkste aardbeving ooit
Lees ook:Aardbeveving China eist zeker 400 slachtoffers
Lees ook:44 duizend mensen in noord-China getroffen door aardbeving
Lees ook:Ook panda’s in China zwaar getroffen door aardbeving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>