Aardbeveving China eist zeker 400 slachtoffers

Foto: Xinhua / China Daily

In de provincie Qinghai, wat in het westen ligt van China, heeft zich vandaag een zware aardbeving voorgedaan. De beving had een kracht van 6,9 op de schaal van Richter en heeft zeker het leven van 400 mensen geëist. Nog eens 10.000 mensen raakten gewond toen de aarde begon de trillen en huizen instorten. Veel mensen liggen nog onder het puin.

De aardbeving roept herinneringen op aan de aardbeving in de provincie Sichuan, twee jaar geleden. Qinghai ligt direct naast Sichuan. Bij de beving in Sichuan kwamen in mei 2008 meer dan 68.000 mensen om het leven.

Doordat Qinghai een dunbevolkte provincie is wordt het dodenaantal van de aardbeving in Sichuan waarschijnlijk niet geëvenaard, maar volgens verschillende media zijn zo ongeveer alle gebouwen in de omgeving ingestort. Veel huizen worden bewoond door herders en boeren en zijn gemaakt van modder en hout.

Het leger is inmiddels naar het rampgebied afgereisd om hulp te verlenen. Doordat veel gebouwen zijn ingestort is de kans groot dat er nog veel mensen onder het puin liggen. Het dodental kan daardoor in de komende dagen nog behoorlijk oplopen. Veel beeldmateriaal is er op dit moment nog niet, maar op het internet beginnen de eerste video’s binnen te stromen.

Lees ook:Aardbeving Qinghai: al meer dan 1.100 doden
Lees ook:Aardbeving Sichuan eist opnieuw slachtoffers
Lees ook:Meer dan 2.000 doden na aardbeving Qinghai
Lees ook:Qinghai opnieuw geraakt door aardbeving
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai opnieuw opgelopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>