Aardbeving Qinghai: nog veel mensen onder het puin

De aardbeving die vanochtend de provincie Qinghai trof heeft een ware catastrofe aangericht. Het officiële dodental is inmiddels gestegen van 400 naar 589 en ongeveer 85 procent van de huizen in het stadje Gyegu is ingestort. De kans dat het aantal doden in de komende dagen boven de 600 komt is dan ook aanzienlijk.

In het gebied is inmiddels de reddingsoperatie op gang gekomen. Gehinderd door de bergachtige omgeving, kapotte wegen en heftige naschokken, proberen reddingswerkers het rampgebied te bereiken. Ook grote groepen Chinese militairen en politiemensen zijn naar het gebied gestuurd om hulp te verlenen. Daar worden ze echter gehinderd door een gebrek aan materieel, stroom en water. Desondanks zouden er al zeker 900 mensen levend onder het puin vandaan zijn gehaald.

Vanuit de hele wereld komen inmiddels de steunbetuigingen binnen. José Manuel Baroso, voorzitter van de Europese Commissie, liet weten ‘zwaar geschokt’ te zijn en heeft China hulp aangeboden. Ook in Rome is de omvang van de ramp doorgedrongen. Paus Benedictus XVI zei in een videoboodschap dat hij voor de slachtoffers gaat bidden:

Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai opnieuw opgelopen
Lees ook:Meer dan 2.000 doden na aardbeving Qinghai
Lees ook:Aardbeving Qinghai: al meer dan 1.100 doden
Lees ook:Aardbeveving China eist zeker 400 slachtoffers
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>