Dodental aardbeving Qinghai stijgt naar 760

Het dodental van de aardbeving in Qinghai is vandaag opnieuw gestegen. Stond de teller gisteravond nog op 589, nu zijn er bijna 200 doden bijgekomen en staat het aantal doden op 760. Het lijkt er bovendien op dat het dodental in de komende dagen nog verder zal stijgen. Chinese media melden namelijk dat er nog 243 mensen vermist worden en dat er van de 11.477 gewonden 1.174 zwaargewond zijn.

Om het reddingswerk zo vlot mogelijk te laten verlopen heeft China een dikke 29 miljoen euro vrijgemaakt en meer dan 10.000 soldaten, politiemensen, brandweermannen en medici naar het rampgebied gestuurd. Maar de omstandigheden zijn zwaar. Er is weinig materieel, de temperaturen dalen ‘s nachts tot het vriespunt en er is te weinig eten en drinken. Er zijn tenten opgezet om de slachtoffers op te vangen, maar het is niet genoeg om de bewoners van de 15.000 ingestorte huizen allemaal op te vangen.

De toenemende ellende is voor president Hu Jintao reden genoeg om zijn bezoek aan Zuid-Amerika voortijdig af te breken. Hu is na zijn bezoek aan Washington doorgevlogen naar Brazilië en was van plan door te reizen naar Venezuela en Chili, maar vandaag heeft hij besloten het bezoek aan die twee landen uit te stellen en morgen terug te vliegen naar Beijing. Aan de leiders van de landen liet hij weten dat er tijdens zulke moeilijke tijden maar één oplossing is: zo snel mogelijk terug naar China, om de mensen bij te staan.

Ondertussen beginnen op internet steeds meer video’s uit rampgebied te circuleren. Daarin wordt vooral zichtbaar dat de ravage enorm is en dat het reddingswerk bijzonder moeizaam verloopt:

Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai naar 1.706
Lees ook:China wil geen Tibetaanse hulp meer na aardbeving
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai opnieuw opgelopen
Lees ook:Meer dan 2.000 doden na aardbeving Qinghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>