Dodental aardbeving Qinghai naar 1.706

Het dodental van de aardbeving in Qinghai is vandaag naar 1.706 gestegen. Dat hebben de Chinese media bekendgemaakt. Het aantal vermisten is vandaag gedaald van 332 naar 256. Het is inmiddels ruim vier dagen geleden dat de provincie Qinghai door een aardbeving werd getroffen. Toen was er nog sprake van ‘slechts’ 400 doden.

Volgens China zijn vandaag eindelijk de benodigde hulpmiddelen in het rampgebied gearriveerd. De afgelopen dagen was er een tekort aan eten en tenten, maar dat probleem zou nu moeten zijn opgelost. Wel loopt de distributie van de hulpmiddelen nog erg chaotisch, aldus The Associated Press.

Maar niet alleen hulpmiddelen bereikten Qinghai, ook president Hu Jintao was vandaag in het rampgebied. Hu sprak met overlevenden en reddingswerkers en bracht een bezoek aan families die hun huis zijn kwijtgeraakt. De president beloofde dat de overheid alles zal doen om de slachtoffers te helpen.

Tibetanen hebben vandaag en gisteren slachtoffers gecremeerd in de open lucht. Volgens de Tibetaanse traditie horen de doden in de open lucht te liggen, zodat ze door de gieren opgegeten kunnen worden. Maar er zijn te veel doden en te weinig gieren om die traditie tijdens deze dagen in stand te houden.

Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai stijgt naar 760
Lees ook:Meer dan 2.000 doden na aardbeving Qinghai
Lees ook:China wil geen Tibetaanse hulp meer na aardbeving
Lees ook:Aardbeving Qinghai: al meer dan 1.100 doden
Lees ook:Qinghai opnieuw geraakt door aardbeving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>