Meer dan 2.000 doden na aardbeving Qinghai

Triest nieuws vandaag uit de Chinese provincie Qinghai. Ook op de vijfde dag na de aardbeving in het stadje Gyegu en omgeving is het dodental gestegen. Het aantal slachtoffers is de 2.000 gepasseerd en staat nu op 2.039. Met nog 195 vermisten is het zo goed als zeker dat het dodental ook in de komende dagen nog zal stijgen.

Toch was er ook een beetje goed nieuws uit het rampgebied. Reddingswerkers hebben namelijk vandaag alsnog drie mensen gered. Een 4-jarig meisje en een 68-jarige vrouw wisten zichzelf vijf dagen lang onder het puin in leven te houden met een beetje rijst en water. Een Tibetaanse vrouw werd levend onder haar huis vandaan gehaald nadat haar woning, die op een heuvel stond, was ingestort.

De duizenden gewonden zijn de afgelopen dagen overgebracht naar de stad Xining, de hoofdstad van Qinghai. Daar kreeg het medische team vandaag versterking van medici uit Taiwan. De twintig Taiwanezen namen niet alleen medicijnen en apparatuur mee, maar ook een broodnodige dosis ervaring. Verschillenden van hen hebben China ook geholpen na de aardbeving in Sichuan, twee jaar geleden.

Lees ook:Aardbeving Qinghai: al meer dan 1.100 doden
Lees ook:China staat stil, herdenkt en rouwt vandaag
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai naar 1.706
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai opnieuw opgelopen
Lees ook:Aardbeveving China eist zeker 400 slachtoffers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>