Chinese arbeidsregels vaak nog niet nageleefd

Arbeidsregels worden in China nog altijd op grote schaal genegeerd. Ook in de eerste maanden van 2010 heeft dat voor een flink aantal slachtoffers gezorgd. Bij 36 grote arbeidsongevallen kwamen in de eerste vijf maanden van dit jaar zeker 499 mensen om het leven. Dat is 40 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral in de mijnen is het nog vaak mis. Er doen zich nog regelmatig gasexplosies en overstromingen voor, die voor veel slachtoffers zorgen. In de meeste gevallen zijn de ongelukken te voorkomen door meer aandacht te besteden aan de veiligheid.

De meeste zorg baart de toename van de grote ongelukken in China. Tussen januari en juni deed zich vijf keer een ongeluk voor waarbij meer dan dertig doden vielen. Deze vijf ongelukken alleen al kosten aan 181 arbeiders het leven.

Lees ook:Vijf doden bij weer een steekpartij in China
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:China in actie na steekpartijen op scholen
Lees ook:Everybody happy!?
Lees ook:Aardbevingslachtoffers Qinghai vrezen de winter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>