Een ‘Hemels Paleis’ in de ruimte

China zal volgend jaar zijn allereerste permanente ruimtestation Tiangong 1 lanceren. Tiangong 1, oftewel ‘Hemels Paleis’, moet in de komende jaren een ruimtestation worden waar zowel bemande als onbemande capsules aan kunnen meren. Voorwaarde is wel dat de ruimtecapsules van Chinese afkomst zijn, want buitenlandse en buitenaardse capsules zullen, gezien de geheimzinnige ruimteplannen van Beijing, niet welkom zijn.

Wat voor plannen China exact met de ruimte heeft is op dit moment nog een groot mysterie. Duidelijk is wel dat de Chinezen serieuze plannen hebben als het gaat om het verkennen en het bezoeken van de ruimte. Twee jaar terug voerde de eerste Chinees een ruimtewandeling uit en sindsdien zijn de ambities van Beijing gestegen. Volgens een bericht op Nu.nl zijn er in China plannen om in 2012 een onbemande missie naar de maan te sturen en wordt ernaar gestreefd om voor 2017 mensen naar de maan te sturen. Het ‘Hemels Paleis’ wordt bij die missies vermoedelijk ingezet als aanmeerpunt.

Misschien dat er met de lancering van het ‘Hemels Paleis’ ook eindelijk eens opheldering kan komen over de vraag of de Chinese Muur nu wel of niet vanuit de ruimte is te zien. Sommige astronauten zeggen van wel, anderen spreken dat juist weer tegen en zeggen dat er vanuit de ruimte helemaal geen muur te zien is. Het menselijk oog zou dat simpelweg niet aan kunnen.

Lees ook:China opnieuw naar de maan
Lees ook:Eerste maanfoto Chang-e 1
Lees ook:De muur, voor iedereen anders
Lees ook:Beijing: Verboden Stad voor buitenlanders
Lees ook:Verboden stad rolstoelvriendelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>