Geld besparen: douchen met afvalwater

In de stad Wuxi, wat in het oosten ligt van China, dachten ze bij de universiteit op een eenvoudige manier geld te kunnen besparen. In het badhuis van de Jiangnan Universiteit is namelijk twee jaar lang afvalwater gebruikt bij de douches. Geen van de studenten zegt daarvan op de hoogte te zijn geweest.

Toen het water onderzocht werd bleek dat het 1.3 milligram lood per liter bevat, 13 keer meer dan de toegestane limiet voor drinkwater. Maar volgens een werkneemster van de universiteit is er nooit iemand ziek van geworden en is het water ook niet gebruikt als drinkwater. Studenten hebben voor de Chinese televisie echter verklaard dat ze wel degelijk van het water gedronken hebben.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd ook nog de fraaie ontdekking te gaan dat het water niet alleen bij de douches op de universiteit is gebruikt. Ook hotels en andere publieke gebouwen gebruikten het afvalwater in de badhuizen.

Lees ook:Massale vissterfte door afvalwater kopermijn
Lees ook:Chinese vrouwen zien liever geld dan liefde
Lees ook:Droogte in China spreidt zich verder uit
Lees ook:Chinees drinkwater? Niet te zuipen!
Lees ook:Ruim 3.000 chemische vaten in Chinese rivier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>