Vlieger op landingsbaan legt vliegveld uren plat

China is het land van de vlieger. Meer dan tweeduizend jaar geleden dook in het verre oosten de eerste vlieger op en nog altijd kom je overal in China mannen en vrouwen met vliegers tegen. Ook in Shenyang is het een geliefde hobby. Gisteren werd zelfs het vliegveld van de stad er vier uur voor afgesloten.

Gistermiddag werd namelijk een vlieger gesignaleerd boven de landingsbaan van het Taoxian International Airport, het vliegveld van Shenyang. De luchtvaartautoriteiten vonden dit te gevaarlijk en besloten daarom het vliegverkeer stil te leggen en niet eerder weer te openen dan wanneer de vlieger uit de lucht was gehaald.

Blijkbaar was dat een minder eenvoudige missie dan de autoriteiten hadden gedacht. Pas enkele uren na het stilleggen van het vliegverkeer werd de persoon gevonden die dacht dat het vliegveld de ideale locatie was om een middagje te vliegeren. De vlieger werd verwijderd en een uur later werd de vluchten weer hervat.

Zeker tien binnenkomende vluchten en een onbekend aantal uitgaande vluchten liepen vertraging op. Wat er met de vlieger en zijn eigenaar is gebeurd, is helaas onbekend.

Lees ook:World Expo is dus niet voor iedereen
Lees ook:Kolendiefstal kost vijf het leven
Lees ook:Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers
Lees ook:Jongen heeft niet langer 16 tenen en 15 vingers
Lees ook:Chinezen zien UFO en gooien vliegveld dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>