Wilt u een iPad of toch liever een iPed?

Verrassend is het misschien niet, maar leuk om te vermelden is het zeker weten wel. China heeft de iPad nagemaakt. En om eventuele onzekerheid over het doel van dit multimediale apparaat te voorkomen, is voor een herkenbare naam gekozen: de iPed.

De iPed lijkt sprekend op de iPad, maar functioneert helaas wel iets minder dan het grote voorbeeld van Apple. Het apparaat heeft namelijk wat minder geheugen en ook nog eens minder opslagruimte, zo lezen we hier. Maar daar staat dan tegenover dat de iPed een behoorlijk stuk goedkoper is dan het Apple speeltje. Voor 100 tot 150 dollar mag je al eentje mee naar huis nemen.

Overigens is het niet voor het dat China een westers product namaakt. Zo zijn de Chinezen ook zeer bedreven in het namaken van de iPod en de Wii. Daarnaast heeft China al jaren een naam hoog te houden als het gaat om het namaken van merkkleding, dvd’s, cd’s, medicijnen, schoenen, tassen, sieraden en tientallen andere zaken die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Lees ook:Apple: een beetje winst voor Foxconn medewerkers
Lees ook:En ik noem je…’Olympics’
Lees ook:Geen NBA, CBA en GDP meer op Chinese televisie
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht
Lees ook:Geen ID voor C

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>