Kippen schrikken zich dood van cobra

In een klein dorpje in het zuidwesten van China, provincie Yunnan, zijn kippen zich letterlijk doodgeschrokken. Dat was dan ook niet helemaal zonder reden. De kippen zagen namelijk al twee maanden een cobra door de tuin kruipen.

De eigenares van de kippen, mevrouw Li, wist wel dat er een cobra in de buurt van haar huis was. De slang was namelijk ook al verschillende keren bij haar in huis geweest. Bijgelovige buren hadden Li echter wijsgemaakt dat het doodmaken van de slang ongeluk zou brengen, dus durfde ze niets tegen het giftige dier in te brengen.

Wel durfde Li verschillende keren de politie te bellen om ze te vragen de slang weg te halen. Maar de cobra was ook niet dom en wist zich elke keer nog voor de komst van de politiemannen te verstoppen.

Uiteindelijk wist de politie vorige week woensdag, na twee maanden tijd, de slang toch te vangen. Tegen die tijd waren de kippen van mevrouw Li allemaal al overleden, stuk voor stuk zonder zichtbare wonden. Volgens de Chinezen zijn de dieren zich letterlijk doodgeschrokken.

Met de cobra liep het wel goed af. De slang komt namelijk slechts zelden voor in China en is daarom in het wild weer losgelaten.

Lees ook:Zit er zomaar een cobra in je toilet…
Lees ook:20 Vietnamese bruiden doen grote verdwijntruc
Lees ook:Peuter wordt gedwongen spijkers te eten
Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers
Lees ook:World Expo is dus niet voor iedereen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>