Ook Chinees gaat 520 dagen ‘naar Mars’

Gisteren zijn zes astronauten begonnen aan een nagebootste reis naar Mars. De zes zitten in de buurt van Moskou 520 dagen opgesloten in een loods, die als raket is ingericht. Behalve drie Russen, een Italiaan en een Fransman is ook de Chinees Wang Yue ingestapt om net te doen alsof hij naar Mars gaat.

Wang heeft zich vrijwillig aangemeld voor het experiment en ziet het als een grote uitdaging om als mens 520 dagen opgesloten te zijn in een cabine, geïsoleerd van alles wat er op aarde gebeurt. Volgens Wang zijn hij en zijn collega’s klaar voor alle uitdagingen die hen tijdens de reis naar Mars staan te wachten.

De Marsexcursie is bedoeld om een beeld te krijgen van hoe astronauten een dergelijke reis doorstaan. De zes krijgen alleen ingeblikt voedsel en van de 520 dagen die ze weg zijn, zullen ze daadwerkelijk slechts 30 op Mars doorbrengen. De overige dagen gaan op aan de lange reis naar de planeet en weer terug. Een reis die de zes astronauten in werkelijkheid niet verder brengt dan de kleine loods waar ze nu in zitten.

Lees ook:Klein wonder: mijnwerker na 11 dagen gered
Lees ook:Beijing wil met de trein naar Londen
Lees ook:Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto
Lees ook:Do not touch yourself: Olympische bordjes
Lees ook:20 Vietnamese bruiden doen grote verdwijntruc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>