Klein wonder: mijnwerker na 11 dagen gered

Een klein wonder mogen we het volgens mij wel noemen: een Chinese mijnwerker is gisteren gered nadat hij elf dagen heeft vastgezeten in een kolenmijn. De mijn, die we ergens in de provincie Shanxi (het noorden van China) kunnen vinden, kwam op 3 juni vol te staan met water en sinds die dag zat mijnwerker Wang Daoguang vast.

Volgens de Chinese media was Wang ernstig verzwakt nadat hij door reddingswerkers uit de mijn was gehaald. Hij was echter nog wel bij kennis en wist een paar woorden met zijn redders te wisselen, voor hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Wang heeft in totaal zo’n 262 uur vastgezeten.

Helaas koste ook dit mijnongeluk aan verschillende mijnwerkers het leven. Van de elf die op 3 juni vast kwamen te zitten, werden er een paar dagen later tien bovengehaald. Vier van hen overleefden het ongeluk niet. Wang was sinds 6 juni de enige die nog vast zat en is voor zijn redding waarschijnlijk al door verschillenden opgegeven.

Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Update mijnongeluk China: 27 doden
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:Lawine veroorzaakt mijnongeluk in Xinjiang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>