Groene, blauwe en rode honden in China

Nog niet zo lang geleden zag je in Chinese steden regelmatig een hond voorbijkomen die kleren aanhad. Schoentjes, een truitje, een broekje en soms ook nog een mooie strik over de oren. Het leverde vaak nogal belachelijk uitziende dieren op, maar het was nog niets als we het vergelijken met de nieuwste trend.

In het huidige China wordt het namelijk normaal om een hond te schilderen. Dat vinden de Chinezen leuk, want dan kunnen ze net doen alsof hun hond eigenlijk een pandabeer is of een gevaarlijke tijger. Maar er zijn ook honden die groen, blauw, geel of rood worden geverfd. Of al die kleuren gezellig door elkaar, waardoor een regenbooghond ontstaat.

Het Jeugdjournaal liet gisteren in een veelzeggende reportage zien hoe die honden er uit komen te zien nadat de verf- en spuitbussen op de dieren zijn losgelaten. Mooi worden de dieren er in ieder geval niet van en net zoals bij de trend om honden designkleding aan te trekken, zegt ook deze trend vooral heel veel over het vreemde gedrag van Chinese hondenbezitters.

Lees ook:17-jarige mag in Shanghai de hond niet uitlaten
Lees ook:Elektronische chip voor honden in Guangzhou
Lees ook:Nieuw statussymbool: waakhond voor 455.000 euro
Lees ook:Chinese jongeren eten liever geen honden meer
Lees ook:Tijgers eten tijger in dierentuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>