Elektronische chip voor honden in Guangzhou

Honden en hun bezitters hebben in China soms maar een vreemd leven. Nadat Shanghai de regel heeft verzonnen dat een minderjarige tijdens de World Expo de hond niet uit mag laten, hebben de autoriteiten in Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong, besloten dat alle honden die als huisdier worden gehouden een elektronische chip krijgen.

In Guangzhou denken de politieke bazen dat deze chip nodig is in verband met de 2010 Asian Games, een soort Olympische Spelen, maar dan alleen voor Aziatische landen. Die worden van 12 tot 27 november in Guangzhou gehouden. Wellicht vreest men dat de honden overlast gaan veroorzaken tijdens dit grote sportevenement.

De elektronische chip is bedoeld voor alle honden die als huisdier in Guangzhou staan geregistreerd. Op de chip komt allerlei praktische informatie te staan, zoals de naam van de hond, geboortedatum, gezondheidsgegevens en uiteraard gedetailleerde informatie over de baas van de viervoeter.

Lokale autoriteiten beweren dat de chip, die niet groter is dan één centimeter, niet oncomfortabel voor de hond zal zijn. Hoe de chip wordt ingebracht is echter niet bekend. Guangzhou inwoners die hun trouwe metgezel niet hebben geregistreerd, en dus geen oproep voor het inbrengen van de chip ontvangen, kunnen bij ontdekking van deze overtreding een boete verwachten.

Lees ook:17-jarige mag in Shanghai de hond niet uitlaten
Lees ook:Groene, blauwe en rode honden in China
Lees ook:Chinese jongeren eten liever geen honden meer
Lees ook:Vaccineren uit voorzorg
Lees ook:Waterwaakzaamheid in Beijing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>