Groot feest, panda Basi is 30 jaar geworden

In Fuzhou, wat in het oosten van China ligt, hebben ze net een groot feest achter de rug. Reuzenpanda Basi is op 11 juli namelijk 30 jaar geworden. Voor een mens beslist geen bijzonder hoge leeftijd, maar voor een panda is dat wel even anders. In het wild levende reuzenpanda’s worden vaak niet ouder dan 15.

Net als de meeste reuzenpanda’s in China, slijt ook Basi al jaren haar dagen in een pandaverblijf. Basi werd daar tijdens haar verjaardag verrast met gebak en een groep studenten met leerkrachten. Zij zongen een verjaardagslied voor de reuzenpanda.

De reuzenpanda komt in het wild alleen in China voor. De afgelopen decennia is het dier echter met uitsterven bedreigd, als gevolg van het verloren gaan van de natuurlijke leefomgeving en een steeds groter wordend gebrek aan voedsel. In Chinese dierentuinen is de reuzenpanda echter een regelmatig terugkerende gast. Daarnaast zijn er speciale pandareservaten gebouwd, zoals het park van Basi.

Lees ook:Het gaat een beetje beter met wilde panda’s
Lees ook:Hongerige panda breekt varkenshok open
Lees ook:Politiehonden leren panda’s vechten
Lees ook:Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte
Lees ook:Lerares scheurt per ongeluk oor van leerling kapot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>