Borsten vergroten voor een betere baan

Altijd al nagedacht over een borstvergroting, neuscorrectie of het laten corrigeren van je oogleden? In Beijing is het in ieder geval iets wat steeds populairder wordt. En dan vooral onder studenten. Want hoe beter je eruitziet, hoe meer kans je na je studie hebt op een goede baan, is de gedachte.

Van alle mensen die deze zomer in Beijing de plastische chirurg bezoeken is 80 procent nog student, schrijft de China Daily. En daarmee is het einde nog niet in zicht, want de verwachting is dat dit percentage in de komende jaren naar de 90 procent gaat. De studenten kiezen massaal voor de schoonheidsoperaties omdat ze denken dat een mooi uiterlijk wel eens de doorslag kan geven bij sollicitaties. Vooral bij een krappe arbeidsmarkt kunnen grotere borsten of een mooiere neus heel belangrijk zijn.

Maar niet iedereen is het met de studenten eens dat een mooier uiterlijk de doorslag geeft bij het vinden van een juiste baan. Een directeur van de Beijing University is van mening dat niet de schoonheid bepaalt of iemand een goede baan vindt, maar dat een goede baan nog altijd verdiend moet worden door goed te leren en hard te werken.

Lees ook:Parttime werken? Welnee, liever twee fulltime banen!
Lees ook:Banenbranie onder Chinese starters
Lees ook:Taiwan vreest de grote macht uit Beijing
Lees ook:In de rij voor een baan
Lees ook:Je bent jong…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>