Man bouwt kasteel voor weggelopen prinses

Een man uit Chongqing, een miljoenenstad in het zuidwesten van China, is druk bezig met het bouwen van een droomkasteel. Dat doet hij om zijn prinses, de vrouw van wie hij tien jaar geleden scheidde, weer terug te winnen.

De 75-jarige Luo Runqi begon vorig jaar december met het bouwen van zijn droomhuis en zegt dat het nu voor één derde af is. Luo bouwt het kasteel helemaal alleen en komt daarvoor elke ochtend al om 5 uur uit zijn bed. Een bouwtekening gebruikt Luo niet. Hij zegt aan zijn fantasie voldoende te hebben.

Luo zegt dat het een kasteel wordt in Europese stijl. Dat betekent volgens hem een kasteel met wijnkelders, een ouderwetse schouw en een doolhof als tuin. Dat zijn buurtgenoten lacherig doen en het huis afdoen als ‘grotesk’, maakt de 75-jarige niets uit. Hij bouwt elke dag gewoon weer door. Wanneer het kasteel af is wil hij het aan zijn ex-vrouw geven voor haar zeventigste verjaardag. Luo hoopt dat ze dan opnieuw verliefd op hem wordt en niet nog eens weg zal gaan.

Lees ook:Peking is boos
Lees ook:Neelie Kroes wil Chinese firewall afbreken
Lees ook:Vuurwerk legt historische toren in de as
Lees ook:Eerste maanfoto Chang-e 1
Lees ook:Wie wint het WK? Brazilië, zegt China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>