En nu ga ik lekker onder de grond wonen…

Als mijnwerker ben je natuurlijk best wel veel onder de grond aan het werk. Daar moet je van houden, en de 64-jarige Chen Xinnian houdt er zoveel van dat hij zelfs heeft besloten onder de grond te gaan wonen. Onder zijn huidige huis in Zhengzhou, wat we in de provincie Henan kunnen vinden, breidt Chen zijn woning uit.

Als reden voor de opmerkelijke uitbreiding noemt de gepensioneerde mijnwerker dat hij geen ‘hypotheekslaaf’ wil worden. Dus duikt Chen elke dag de modder in om verder te graven aan de ondergrondse woning, die ondertussen, aldus De Standaard, al een afmeting heeft van zo’n 50 vierkante meter. Zijn vrouw en dochters steunen zijn bouwactiviteiten van harte. Want tijdens die hete Chinese zomers blijft het in het ondergrondse lekker koel. Dat er geen daglicht is, lijkt het gezin niet te deren.

Lees ook:Zeker 23 doden na aardverschuiving
Lees ook:Alweer zo’n rare dood na protest tegen slopers
Lees ook:Chinezen vinden 9.000 jaar oude rotstekeningen
Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers
Lees ook:Vier keer doodstraf voor leegroven graftombes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>