Chinese boeren geteisterd door wilde zwijnen

Zo rond de 150.000 wilde zwijnen leven er in de provincie Zhejiang, in het oosten van China. Dat is vijf keer meer dan tien jaar geleden. En dat verschil in aantal merken de boeren in het gebied elke dag. De zwijnen maken namelijk korte metten met een groot deel van de oogst.

Uiteraard hebben de plattelandsbewoners pogingen gedaan om de wilde zwijnen weg te jagen. Maar met zoveel voedsel binnen bereik laten de dieren zich niet zomaar wegsturen. Vuvuzela’s, vuurwerk en zelfs bommen hebben geen effect, zo weet De Telegraaf. De Chinezen zijn zelfs al zo ver dat ze karaoke gebruiken om de zwijnen weg te krijgen. Maar ook dat lijkt vooralsnog niet te werken.

Misschien moeten de Chinezen dan toch maar overwegen een deel van de populatie af te schieten? Dat compenseert dan ook direct het mogelijke voedselgebrek dat door het eetgedrag van de zwijnen is ontstaan.

Lees ook:WK Voetbal: Chinezen wel blij met Vuvuzela
Lees ook:Verboden te roken? Ach, dacht de Chinees…
Lees ook:Gevaarlijk vuurwerk
Lees ook:Werkgevers niet blij met voetbalgekke Chinezen
Lees ook:Tijger nu echt bijna uitgestorven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>