Nieuwe Chinese poort voor Antwerpen

Foto: Xinhua / China Daily

De Chinezen in Antwerpen hebben weer volop reden om trots te zijn op hun kleine stukje China in de Belgische havenstad. Antwerpen heeft namelijk een nieuwe pagodepoort, en volgens de Chinese Antwerpenaren is het de mooiste pagode die niet in China staat.

De poort werd volgens Chinese tradities ingehuldigd, wat betekent dat er volop vuurwerk werd afgestoken, dat er een drakendans was en dat er belangrijke mensen op de gastenlijst stonden. Daarnaast was er een Chinese markt met kraampjes met etenswaren en specialiteiten, aldus Het Nieuwsblad.

De pagode – want daar draait het tenslotte om – is grotendeels in China gemaakt. Het ontwerp zou afkomstig zijn van een zekere Tianjin Metallurgy Planning abd Design Institute. Het nieuws was voor China zo belangrijk dat zelfs de Chinese staatskrant er vandaag over berichtte.

Lees ook:Chinezen krijgen Belgische pinten
Lees ook:De snelste trein is van China: 416 km p/uur
Lees ook:Lange benen voor perfecte Olympische Spelen
Lees ook:‘Dissident’ Liu Xiaobo krijgt Nobelprijs voor de Vrede
Lees ook:Wen Jiabao vreest onderschating financiële crisis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>