Nieuwe stelling: De Olympische Spelen hadden nooit in China mogen plaatsvinden

Iedere krant, iedere treinreiziger, iedere tv-presentator heeft er een mening over: de Olympische Spelen in Beijing. Slechts weinig mensen die ik erover hoor praten, lijken China het perfecte podium te vinden voor het sportevenement waarin mensenrechten voorop zouden moeten staan. Wat vind jij? Reageer op de stelling.

Lees ook:Stelling: China en de dalai lama
Lees ook:Diplomatieke sporters
Lees ook:‘Verwerpen mensenrechtenrapport China niet terecht’
Lees ook:Gewoon naar Tibet?
Lees ook:Stelling: Ik ga gewoon naar Tibet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe stelling: De Olympische Spelen hadden nooit in China mogen plaatsvinden

 1. waskeburt

  waarom boycotten?

  dat zou zeker de mensenrechten in china niet verbeteren. het zal alleen maar averechts werken.

  vergeet niet dat de mensenrechten in china afgelopen jaren verbeterd zijn. de OS zal juist goed doen voor de mensenrechten in china.

  boycotten maakt de weg naar onafhankelijk voor tibet alleen maar langer. trouwens over tibet vind ik het echt te ver gaan in landen zoals frankrijk en nederland.

  de invloed van de media trekt veel publiek. door onwetendheid van het grote publiek wordt vaak veel geloofd. ik bedoel er zijn peilingen in nederland gehouden over kwestie tibet vs china. ik bedoel hoeveel weet een algemene nederlander nou van tibet, china en de dalai lama. waarom is er nu juist zoveel ophef? wat is de amerikaanse rol bij deze ophef? is dalai lama een soort van alleenheerser? denk je dat de jongste tibetaanse generatie die moderner denkt ook achter dalai staat? geloof u dat dalai lama gereincarneerd kan worden? wat weten we van china? ow dat ze als hobby tibetanen martelen zonder enige aanleidning en fraude plegen oh ja het zijn ook nog eens communisten.

  maart 2008, de nederlandse media kan wel tellen hoeveel doden gevallen zijn aan de tibetaanse kant bij die opstand, maar waarom zeggen ze niks over dodentallen aan de chinese en moslim burgers die daar woonden. waarom hoor je niks over de tibetanen die met petroliun willekeurige chinezen en moslims in de fik zetten tijdens die opstand.

  bewijs dat de media liegt over situatie tibet china

  http://www.youtube.com/watch?v=uSQnK5FcKas&feature=rec-fresh

    /   Reply  / 
 2. piet

  De Spelen zijn in 2001 onder meer aan China toegewezen met de gedachte de mensenrechten daar te verbeteren. China heeft de Spelen uiteindelijk ook gekregen omdat ze toen toegezegd hebben de mensenrechten te verbeteren. Dat was een goede zaak en veel mensen hadden werkelijk de hoop dat er dit keer echt iets zou veranderen. Maar helaas, de Chinese Communistische Partij (CCP) is niet veranderd; de buit is binnen en die beloftes zijn in de prullenbak beland. De CCP gaat nog altijd door op de oude tour van leugens, censuur en harde onderdrukking van iedereen die zich niet conformeert aan hun doctrines. Frapant overigens hoe dit beleid contrasteert met de principes van Falun Gong, die waarachtigheid, mededogen en tolerantie praktiseren. Niet gek, dat juist Falun Gong nog altijd gecensureerd wordt… Kortom, de CCP heeft nu wel bewezen geen waardige gastheer voor de Spelen te zijn.

    /   Reply  / 
 3. Hokkien men

  Er is Maar 1 ding dat ik wil Zeggen
  En dat is het Westen SCHEND OOK DE RECHTEN VAN MENSEN BEVOORBEELD THE USA OOK DE DOOD STRAF OOK MENSEN GEVANGEN ZETTEN ZONDER
  PROCES DE BLANKEN HEBBEN MEER RECHTEN ALS WELK ANDER KLEURLING DAN OOK
  VOORBEELD ER MOGEN MAAR EEN BEPERK AANTAL
  MENSEN UIT AZIE NAAR DE USA DAT IS OOK SCHENDING VAN RECHTEN PS TROUWENS DAT DOET AUSTRAILIE OOK

  MENSEN RECHTEN IN DEZE LANDEN LAAT ME NIET LACHEN TE USA IS ALLEEN MAAR WEZEN NAAR CHINA ZO DAT DE DOME MENSEN OP DEZE AARDKLOOT NIET DOOR HEBBEN DAT ZE BEDROGEN WORDEN

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>