Ben je besodemieterd!

'De dalai lama loopt een beetje te sodemieteren', merkt de Chinese oudoom van mijn vriend ongenuanceerd op als we na het eten aan tafel de krantenkoppen doornemen. 'Hij moet goed voor de mensen zorgen, als boeddhist, maar hij maakt alleen maar ruzie met China.' Ik besluit geen discussie aan te gaan en ook de rest van de familie knikt begrijpend. We hebben immers de krant voor ons liggen: 'De gebeurtenissen in Frankrijk doen de Chinezen pijn', kopt de Hangzhou Daily. 'China wil nog meer paradepaardjes op de Olympische Spelen', lees ik ergens anders. Ik wist het al, maar deze week wordt ik met mijn neus op de feiten gedrukt: de Chinese propaganda is overal en heeft effect. Op tv zie ik tienduizenden mensen met Jackie Chan meezingen 'We are ready'. Een Olympische droom gaat in vervulling en elke Chinees praat vol trots over China en vol afschuw over kritiek. Geen woord dus van mij. Hoewel… Jackie Chan?

Lees ook:Stelling: Ik ga gewoon naar Tibet
Lees ook:Hong Kong verliest vertrouwen in Jackie Chan
Lees ook:Propaganda.blog.nl :)
Lees ook:China gaat criteria voor executies aanpassen
Lees ook:World Expo heeft blauwe lucht en nieuw themalied

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ben je besodemieterd!

 1. Richard

  Jackie Chan komt uit HK…

    /   Reply  / 
 2. Bas Wiegmans

  Sex schandaal uit preuts China.
  Sinds kort circuleert in het illegale DVD circuit een opmerkelijke DVD met sexbeelden. Niet van porno’artiesten’, maar van gerenormeerde celebritities. Tv presentatoren, popsterren en filmacteurs. Waaronder Jacky Chan die samen met zijn zoon een Tv-sterretje een beurt geven. Lekker gniffelen en gluren.

    /   Reply  / 
 3. caroliendircken

  Dat is interresant :) Hoe reageren de Chinezen? Ik ga zelf ook eens op zoek naar reacties. Bedankt voor de roddel…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>