Toet-toet It’s a small world-happy birthday

Slapeloze nachten had ik, de eerste maand na mijn terugkomst uit Beijing. De stilte, de rust en het donker in Nederland was ik niet meer gewend. Een jaar lang had ik heerlijk gedroomd op de achtergrondgeluiden van alles wat reed, riep en rochelde. Het laatste vormde overigens ook mijn natuurlijke wekker, maar dat terzijde.
Het is dan ook altijd genieten om weer even een Chinees hotelraam open te wrikken en weg te zakken op het houten matras als bussen je schreeuwend waarschuwen uit te kijken bij het uitstappen, als krantenkiosken onverstaanbare leuzen de overvolle straten in gillen en als ondefinieerbare voertuigen hun komst aankondigen met een verkouden versie van all time favorites als It’s a small world en Happy birthday. Een enkele keer schalt uit een hippe winkel midden in de zomer een welgemeend Merry Xmas.
Na een weekje China zijn mijn wallen al langzaam aan het verdwijnen en voel ik me uitgeruster dan ooit. Een cd met Chinese straatgeluiden. Zien meer mensen een gat in de markt?

Lees ook:Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:‘Happy Street mooiste gebouw dat ik ooit heb gezien’
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo
Lees ook:Olympische sfeerimpressie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>