Yangshuo en de lekkende speedboat

Wie in China is geweest kent Yangshuo. Daar hoef ik geen raad je plaatje op los te laten. Schitterende groene bergen, oorwapperende waterbuffels en drijvende bamboevlotjes kun je vanaf een enorme boot met 30 andere fotografen op de gevoelige plaat vastleggen. Ondanks het massatoeristische gegeven voor menig reiziger is het boottochtje over de Li Rivier een hoogtepunt van de vakantie.
Dat had het voor mijn reisgezelschap ook kunnen zijn. Als we de drie uur durende tocht niet hadden afgelegd in een speedboat terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam. Het geimproviseerde dak van zeil hield amper de helft van het water tegen, zodat we in elkaar gedoken, drijfnat en verkleumd Yangshuo bereikten. Geen badderende waterbuffel of kalm drijvend bamboevlotje te bekennen. De verplichte foto’s die het bewijs van de barre tocht moesten worden, maakten we met een drijfnat mobieltje. Een regenponcho zou een bijzonder welkom voorwerp zijn geweest. Maar daarvoor moet je eerst de oever van Yangshuo bereiken.
Om het Chinese hoogtepunt voor niemand te verpesten verwijs ik voor foto’s naar google…

Lees ook:Rellen in Tibet
Lees ook:Camerageile hond in Wuyuan
Lees ook:Man zwemt 1.200 kilometer in de Yangtze
Lees ook:Nachtmerrie op een droombestemming: Sichuan
Lees ook:China en India trainen samen tegen terrorisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>