Nieuwe oude stad

Een daoyou in Beijing? Die hebben we niet nodig, vind ik. Wat vier jaar geleden toeristische trekpleisters waren, zijn het nu in het kwadraat. Ik ben mijn eigen gids.
Met een verouderde Lonely Planet en een geheugen als een zeef lijkt het deze week echter alsof ik in een compleet onbekende stad ben beland. Op zoek naar de kleine restaurantjes in Wudaokou, terrasjes met goedkope drankkaart en marktjes met charme, kom een paar keer per dag voor verrassingen te staan. De plaatsen die het toneel van mijn verblijf in Beijing vormden zijn weg. Mei you eendenrestaurant naast de Mac, mei you buitenterras naast het Wudaokou station en mei you markt achter het busstation op Qianmen. Maar er zijn gelukkig wel kabelbanen en toegangsprijzen op rustige gedeeltes van de muur gekomen, er valt overzichtelijk te shoppen in enorme mals en als je nog geld over hebt om uit te gaan heb je altijd een dak boven je hoofd. Leuk om je oude stad na vier jaar te weer te moeten ontdekken. Jammer dat elke ontdekking gelijk staat aan een teleurstelling…

Lees ook:De muur, voor iedereen anders
Lees ook:Favoriete plekken, nummer 7
Lees ook:Favoriete plekken, nummer 10
Lees ook:Muur is geen muur
Lees ook:Beijing trots op openbaar toiletrecord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>