Nieuw in China: blij in bikini

Na vijf weken vol plakkende treinreizen, onuitgewerkte scriptie-interviews met onverstaanbare minderheden en smoggige stinksteden, vond ik het tijdens mijn onderzoekstripje in 2005 tijd voor 'vakantie' in China. Mijn voorstelling van parelwitte stranden met wuivende palmen en cocktails voor vijf yuan begon oasische vormen aan te nemen. De zonovergoten kust ten zuiden van miljoenenstad Nanning zou mijn volgende bestemming worden. In al mijn enthousiasme liet ik al mijn kennis van de Chinese cultuur varen zodra ik het warme zand opschuifelde. Ik ontweek elke zorgvuldig geplaatste parasol en plaatste mijn badlaken langs het water. In een kuise Hema-bikini liet ik de eerste heldere zonnestralen in vijf weken kennis maken met mijn Hollandse melkhuid.

Gestaar.

 

Mijn subtropische vakantiegevoel werd iets minder uitbundig door de
grote ogen van de -tot aan de kruin verpakte- medestrandgangers die hun
plastic kuipstoeltjes in mijn richting draaide. Toch wonnen de
hardnekkige zweetstralen in mijn knieholtes het van loerende Chinezen
onder hun parasolletjes. Ik stond op en zette koers richting
verkoelende zee. Exact drie minuten hield ik de privézwemsessie vol.
Ook de Chinese kwallen bleken namelijk niet gediend van onbedekte
bilpartijen. Mijn strandvakantie duurde een lange, helse dag en ik heb
gezworen me nooit meer op een Chinees strand te begeven zonder retro
langepijpenbadpak. Daar kan zelfs dit aantrekkelijke nieuwtje in China Daily niets aan veranderen.

Lees ook:De VS en China praten over geld en politiek
Lees ook:Kolendiefstal kost vijf het leven
Lees ook:Mensenrechten op scherp in China: weer activist veroordeeld
Lees ook:Karma voor Sharon Stone?
Lees ook:Hu Jintao en Obama praten vandaag met elkaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw in China: blij in bikini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>