Bezoekerslimiet Chinese muur

In de meivakantie van 2007 bezocht een recordaantal van 72 duizend bezoekers op een dag de Chinese muur bij Badaling. Veel te veel, volgens het Chinese bureau voor landschap en bebossing. De stenen, muren en bebossing van de eeuwenoude toeristenattractie kan dat aantal bezoekers niet aan. Daarom lanceerde het bureau een plan: beperk het dagelijkse aantal bezoekers bij Badaling, was hun boodschap.

De kans is echter klein dat het idee echt vorm zal krijgen, omdat een bezoekerslimiet praktisch onmogelijk in te stellen is. Toch hoopt het bureau toeristen te bereiken en hen de mogelijkheid tot het bezoeken van andere delen van de muur aan te geven.

Hopelijk wordt het door deze waarschuwing niet binnen de kortste keren net zo'n toeristenkermis bij prachtige delen als Mutianyu, Simatai en Huanghua als het nu bij 'pretpark' Badaling is… 

Lees ook:Muur is geen muur
Lees ook:De muur, voor iedereen anders
Lees ook:De muur kwijt
Lees ook:Herstel oudste deel Chinese Muur op komst
Lees ook:Favoriete plekken, nummer 10

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>