Museum voor Mahyong en thee

Sichuan is de provincie bij uitstek om kennis te maken met de Chinese theecultuur. Voor een euro krijg je in de mooiste parken een liter warm water en wat jasmijnblaadjes in een kopje. Na een paar koppen slaat de verveling echter toe: uren doorbrengen aan een plastic tafeltje is niet echt een manier om je vakantie door te brengen. De Chinezen combineren het drinken van thee (en eigenlijk ook andere dranken) dan ook graag met het spelen van Majiang (mahyong), voor leken een onbegrijpbaar spel. In een nieuw museum in de Sichuanese hoofdstad Chengdu komen deze twee gebruiken samen. Helaas biedt het museum geen majiangcursussen, maar wie weet verreikt het onze kijk op wat onze buren op de Chinese terrassen nu precies doen als wij de liter heet water wegwerken…

Lees ook:Favoriete plekken, nummer 8
Lees ook:In de fik gezet door gameverslaafde
Lees ook:Acht Olympische panda’s naar Beijing
Lees ook:Geld besparen: douchen met afvalwater
Lees ook:Loterij steeds populairder in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>