Chinese film winnaar op filmfestival Berlijn

De Chinese regisseur Wang Xiaoshui heeft gisteren in Berlijn een Zilveren Beer in ontvangst mogen nemen voor zijn speelfilm In love we trust. Het is de tweede keer dat Wang op het Filmfestival van Berlijn de tweede plaats mag innemen, dit maal voor beste screenplay. In 2001 ontving hij de Grand Jury Silver Bear Award voor de indrukwekkende en bij vlagen hilarische film Beijing Bicycle, over een fietskoerier die een groep buurjongens tot vijand maakt als hij zijn gestolen fiets terug weet te bemachtigen. Hopelijk is In love we trust, over een ouder echtpaar dat een tweede kind neemt als beenmergdonor voor hun oudere dochter die lijdt aan leukemie, net zo indrukwekkend als de eerdere films van Wang. Komende lente zal het werk te zien zijn in de Chinese bioscopen en wellicht in de westerse filmhuizen.

Xinhua (foto)

Lees ook:Zilveren Beer voor Chinees drama Tuan Yuan
Lees ook:Rijke Chinezen met twee kinderen gestraft
Lees ook:Motorrijder zoekt al 12 jaar naar zijn zoon
Lees ook:Wanted: Language exchange partners
Lees ook:Uitstekend gedaan China, die Winterspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>