Karl Lagerfeld zoekt inspiratie in Shanghai

De Nederlandse modeguru Daryl van Wouw ontdekte de charme van Shanghai al jaren geleden, maar nu doet ook modekoning Karl Lagerfeld de Chinese metropool aan tijdens een minitrip. In Shanghai gaat hij op zoek naar de mix tussen het historische en moderne karakter van de stad, die zo zijn werk kunnen beïnvloeden. Ook is hij bij de opening van een luxueuze Chanel-winkel, die deze week zijn deuren zal openen in het hart van de stad.

Of Lagerfeld in Shanghai op de juiste plek is om zich onder te dompelen in de Chinese art- en fashionwereld, is echter de vraag. Tijdens een zoektocht naar wereldwijd, artistiek talent in China, stuitte ik afgelopen zomer op een creatief bolwerk in Beijing, de stad die men eerder in verband brengt met een industrie en oubolligheid dan met creatieve vooruitgang. Op artistiek gebied is er in de Chinese hoofdstad de laatste jaren echter, volgens de kunstenaars daar, een spannende periode aangebroken. Of, zoals een fashiondesigner in Beijing durft te beweren: ‘Voor het geld ga je naar Shanghai, voor creatieve inspiratie naar Beijing.’ We zullen zien waar de volgende grote naam zijn invloed vandaan zal halen…

Lees ook:Dutch Design Expo in Shanghai
Lees ook:Schilder Wu Guangzhong overleden
Lees ook:Zware zandstorm raast over Beijing
Lees ook:Hemelse temperaturen tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Acht Olympische panda’s naar Beijing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>