Welkom in het Jaar van de Tijger!

Het is officieel, het Jaar van de Tijger is nu echt begonnen. Volgens de Chinese jaartelling begint vandaag het jaar 4707 en dat betekent dat het Jaar van de Os nu achter ons ligt.  Daarom aan iedereen een Xīn Nián Kuài Lè toegewenst!

Niet alleen in China, maar over de gehele wereld wordt dit nieuwe Chinese jaar gevierd met rode lampions, optochten en gevaarlijk dansende draken. Zo was er zaterdagmiddag al een groot feest in het Chinatown van Den Haag, waar zelfs justitieminister Ernst Hirsch Ballin en burgemeester Jozias van Aartsen bij aanwezig mochten zijn. Uit het onderstaande filmpje blijkt bovendien dat er ook nog het nodige aan vuurwerk werd afgestoken.

Ook in China is in de afgelopen uren (China loopt zeven uren voor op de Nederlandse tijd) groot feest gevierd. Miljoenen Chinezen hebben vele uren, soms zelfs dagen, moeten reizen om speciaal voor de nieuwjaarsviering weer bij hun familie te zijn. Net zoals in voorgaande jaren leverde dat zeer drukke taferelen op de wegen en in het openbaar vervoer op. Ondanks de voorspelling dat er veel regen en sneeuw zou vallen, leek een herhaling van het drama van 2008 zich niet voor te doen. Om een beetje een indruk te krijgen van de volksverhuizing die plaatsvond om ervoor te zorgen dat iedereen het Jaar van de Tijger bij zijn of haar geliefden in kon luiden, stapte een verslaggever van Al Jazeera in de provincie Hebei op de trein.

Lees ook:Chinees Nieuwjaar vieren: waar moet ik zijn?
Lees ook:Geesten de weg wijzen met lampions
Lees ook:Big city
Lees ook:Dag 11: de dag van de rij
Lees ook:Half april, maar toch nog 15 centimeter sneeuw

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Welkom in het Jaar van de Tijger!

 1. roulette downloaden

  Op zich een geweldige bijdrage, maar zou je volgende keer wat gedetailleerder kunnen zijn?

    /   Reply  / 
  1. Ate Auteur

   Dank voor de suggestie, maar helemaal duidelijk is het niet. Wat zou je er bijvoorbeeld nog meer bij willen hebben?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>