En iedereen weer terug! China verwacht massa treinreizigers

Het Chinese Ministerie van Spoorwegen heeft de spoorwegbedrijven in het hele land opgeroepen zich klaar te maken voor de volgende volksverhuizing. Want nadat miljoenen Chinezen in de afgelopen twee weken de trein hebben gepakt om de ingang van het Jaar van de Tijger bij familie en vrienden te vieren, zullen al die reizigers vanaf morgen opnieuw in de trein stappen om weer terug te gaan naar de stad waar ze wonen of werken.

Gisteren al namen 3,5 miljoen mensen de trein in China, wat een toename van 54 procent betekende ten opzichte van het aantal reizigers van een dag eerder. Maar de grote stroom reizigers komt morgen los, op de derde dag van het nieuwe jaar, zo is de verwachting. Beijing heeft de lokale autoriteiten daarom opgeroepen alles op alles te zetten om voor een optimale spoorcapaciteit te zorgen. Vooral bij de stations van Chengdu, Chongqing, Wuhan, Hefei, Fuyang en Nanchang wordt veel drukte verwacht.

In verband met het Nieuwjaarsfeest (ook wel Lunar Festival genoemd) denkt de Chinese Spoorwegen tussen 30 januari en 10 maart 210 miljoen reizigers te vervoeren, 5.25 miljoen per dag. Tot nu toe zijn dat er ongeveer 76 miljoen, wat zou betekenen dat de echt grote stroom reizigers nog moet komen, en dat terwijl de Chinese treinen de afgelopen weken al zo ontzettend vol zaten. Nu maar hopen dat het weer een beetje meevalt, want in verschillende delen van China wordt de komende dagen sneeuw en ijzel verwacht.

Lees ook:Chinese reisgekte kost dode
Lees ook:De trein wordt sneller en sneller
Lees ook:Extreme luxe op weg naar Tibet
Lees ook:Vrouw dood door dringende Chinezen op station
Lees ook:900 kilometer in drie uur, zonder vliegtuig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>