19 doden en 50 gewonden bij vuurwerkexplosie

In de Zuid-Chinese provincie Guangdong zijn bij een vuurwerkexplosie zeker 19 mensen om het leven gekomen en vijftig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde gisteravond in het dorp Shiqiaotou rond acht uur ‘s avonds. Een dorpsbewoner stak vuurwerk af om het nieuwe jaar te vieren, waarbij de vlammen vermoedelijk zijn overgeslagen naar in de buurt liggend vuurwerk. Dit heeft een enorme explosie veroorzaakt.

Volgens de Chinese media zijn door de explosie dertien mensen ter plekke omgekomen en zijn zes later in het ziekenhuis overleden. Direct na het ongeluk heeft de politie twee mensen opgepakt en opdracht gegeven de veiligheid te controleren van vuurwerk dat in de buurt wordt verkocht, getransporteerd en opgeslagen. Ook worden illegale vuurwerkhandelaren gedwongen hun werk te staken.

De viering van Het Chinees Nieuwjaar duurt nog tot zondag, 28 februari. Een paar dagen terug werd nog bekend gemaakt dat de viering van het Jaar van de Tijger al aan 35 mensen het leven heeft gekost. Dat was echter nog voor deze explosie.

Lees ook:Dodental vuurwerkramp loopt op naar 21
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Zwaar overladen bus valt in ravijn: 11 doden
Lees ook:Het Jaar van de Tijger eist slachtoffers
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>