Herstel oudste deel Chinese Muur op komst

Na een onderzoek van zeven maanden, heeft China besloten het oudste deel van de Chinese Muur weer eens in een behoorlijke toestand te brengen. Dat hebben archeologen het afgelopen weekend tegen Chinese media gezegd.

De oudste sectie van de Chinese Muur is volgens de archeologen gebouwd tussen 770 voor Christus en 476 voor Christus, grofweg 2.500 jaar geleden. De sectie heeft een totale lengte van 620 kilometer en bevind zich tussen Jinan (hoofdstad van de provincie Shandong) en Qingdao, een stad aan de kust van de Gele Zee.

Nu de exacte locatie en de exacte lengte van deze sectie bekend is, hoopt China dat het eenvoudiger wordt dit deel van de Muur in goede staat te krijgen en te houden. Volgens de Chinese regering zijn er nog veel meer secties die een dergelijk onderzoek verdienen. Want ondanks de oudheid van het enorme bouwwerk, vinden de archeologen dat de kennis van de Grote Muur nog altijd beperkt is.

Lees ook:Archeologen Terracotta krijgers winnen mooie prijs
Lees ook:Chinezen vinden 9.000 jaar oude rotstekeningen
Lees ook:Rijst voorkomt ineenstorting Chinese Muur
Lees ook:Bezoekerslimiet Chinese muur
Lees ook:Muur is geen muur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>