Groningen krijgt een Confucius Instituut

Groningen krijgt een Confucius Instituut. Dat heeft het Dagblad van het Noorden gisteren bekendgemaakt. Het instituut ontstaat uit een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool en wordt gesteund vanuit China, het geboorteland van de beroemde denker & filosoof Confucius en het land waarop Confucius grote invloed heeft gehad.

Het Confucius Instituut is bedoeld om de kennis van de Chinese taal, cultuur en het land te bevorderen. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 300 soortgelijke culturele centra en als het aan China ligt groeit dat aantal in 2020 naar duizend. Nederland had tot nu toe één Confucius Instituut, in Den Haag.

De instituten krijgen steun vanuit China’s hoofdstad Beijing. Het instituut in Groningen krijgt twee jaar om zich te bewijzen en kan daarbij rekenen op een financiële bijdrage uit het geboorteland van de grote denker. In Groningen hopen ze de deuren in het najaar voor het gedachtegoed van Confucius officieel te kunnen openen.

Lees ook:Beijing wil met de trein naar Londen
Lees ook:Acht Olympische panda’s naar Beijing
Lees ook:Noodweer in het zuiden, extreme hitte in het noorden
Lees ook:Chinese economie zet nog een tandje bij
Lees ook:China gaat door met milieu-offensief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>