Amerikaan brengt enorme sarcofaag terug naar China

Foto: China Daily

Je gaat je afvragen hoe ze dat ding ooit hebben kunnen stelen: de sarcofaag die gisteren werd terug gebracht naar het Historisch Museum van Shaanxi. De stenen doodskist is namelijk niet alleen eeuwen oud, maar ook nog eens 4 meter lang, 2 meter breed, 2 meter hoog en 171.000 kilo zwaar.

Toch wisten dieven in 2006 de sarcofaag probleemloos naar de Verenigde Staten over te brengen. Daar had een zakenman de relikwie voor 1 miljoen dollar gekocht. De Chinese politie ontdekte de diefstal pas toen ze foto’s zagen van de sarcofaag in het huis van de zakenman. Chinese archeologen vertelden aan de hand van de foto’s dat het om de doodskist van Wu Huifei ging, de vrouw van de vroegere Keizer Tang. De sarcofaag zou afkomstig zijn uit het jaar 737.

Na vier jaar in het bezit te zijn geweest van deze enorme doodskist, besloot de Amerikaanse zakenman dat het lang genoeg had geduurd. Het geval moest maar weer terug naar China. Daar werd de sarcofaag met open armen ontvangen. Wie de doodskist van Wu Huifei wil zien kan sinds gisteren terecht in het Historisch Museum van Shaanxi, te vinden in de prachtige stad Xi’an.

Lees ook:Chinezen vinden 9.000 jaar oude rotstekeningen
Lees ook:Motorrijder zoekt al 12 jaar naar zijn zoon
Lees ook:Koekstad voor wereldrecord
Lees ook:China opnieuw naar de maan
Lees ook:China stort opnieuw in na aardbeving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>