Journalisten raken de weg kwijt in de woestijn

Verdwalen in de woestijn. Zelfs voor de meest fanatieke ontdekkingsreiziger moet dat wel een nachtmerrie zijn. De groep journalisten die afgelopen vrijdag in het noordwesten van China in de woestijn verdwaalde, zal zich dan ook beslist niet prettig hebben gevoeld.

Ze waren met een groep van veertien, zo schrijft de Global Times. En alle veertien waren ze de weg kwijt. Drie Duitse journalisten, één Engelse en een groep Chinese medewerkers. Op pad om in de buurt van Jiuquan, wat in de provincie Gansu ligt, een documentaire te maken over de bescherming van cultureel erf goed, of iets dergelijks.

Maar na vele uren in de woestijn raakte het team de weg kwijt. En op zulke momenten is de woestijn onverbiddelijk, zeker als je daar in de warmste maand van het jaar bent. Gelukkig ontvingen de lokale autoriteiten tijdig de noodoproep en werden de journalisten op tijd gevonden. Maar de zon had ondertussen zijn werk al gedaan en de journalisten belast met een zonnesteek.

Eenmaal terug in de bewoonde wereld, werden de journalisten opgenomen in het ziekenhuis. Twee van hen waren er ernstig aan toe. Het is nog onduidelijk of de verslaggevers dapper of koppig genoeg zijn om opnieuw de strijd aan te gaan met de snikhete woestijn.

Lees ook:70 journalisten dood in 2009, China sloot 24 op
Lees ook:Ongeluk in pretpark Shenzhen eist 6 levens
Lees ook:Gestrand Chinees koppel trouwt in bus
Lees ook:20 Vietnamese bruiden doen grote verdwijntruc
Lees ook:Explosie in fabriek: 6 doden, 300 gewonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>