Chinese Shaolin Tempel op werelderfgoedlijst

Niet alleen de Amsterdamse grachten zijn gisteren opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco, ook de Shaolin Tempel is door Unesco erkend als één van ‘s werelds belangrijkste cultuurmonumenten

De Shaolin Tempels bevinden zich op één van China’s heilige bergen, in de provincie Henan. De tempels zijn 1500 tot 2000 jaar terug gebouwd en zijn met name bekend vanwege hun grote betekenis voor Kung Fu. De allereerste Shaolin Tempel is tevens één van de oudste boeddhistische tempels van China.

China heeft inmiddels meer dan dertig noteringen op de werelderfgoedlijst, variërend van zeer bekende plekken (bijvoorbeeld De Chinese Muur en het Zomerpaleis) tot iets minder bekende plekken, zoals Ping Yao en Yin Xu. Vorig jaar werd de Wutai Shan nog aan het werelderfgoed toegevoegd.

Lees ook:Shaolin gaat commercieel
Lees ook:China vult lijst met werelderfgoed aan
Lees ook:Het licht gaat uit in de Verboden Stad
Lees ook:Levenslange celstraf na instorten gebouw
Lees ook:Chinese politie houdt Tibetaans feest scherp in de gaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>