Verzorger laat hek open, tijger verscheurt man

Een bezoekje aan het Qingling Wildlife Park in Xi’an heeft gisteren het leven gekost aan een 45-jarige Chinees. De man was namelijk samen met zijn zoon het verblijf van de Siberische tijgers binnengelopen nadat verzorgers waren vergeten de hekken weer dicht te doen. De tijgers besloten daarop het tweetal aan te vallen.

Toen de parkmedewerkers ontdekten wat er aan de hand was, wisten ze de 17-jarige jongen nog op tijd uit de klauwen van de dieren te redden. Maar voor zijn vader was het helaas te laat. De man werd nog uit het tijgerverblijf gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan verschillende verwondingen aan zijn nek.

Het is overigens niet de eerste keer dat tijgers in een Chinese dierentuin een man verscheuren. Zo gaf een Bengaalse tijger in Shanghai een paar maanden terug de voorkeur aan zijn verzorger in plaats van het dierentuinvoedsel dat hem werd voorgeschoteld.

Lees ook:Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers
Lees ook:Peuter krijgt slaappillen, want vader kijkt voetbal
Lees ook:Tijgers eten tijger in dierentuin
Lees ook:Jongen drogeert vader om te kunnen internetten
Lees ook:Klein wonder: mijnwerker na 11 dagen gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>