Chinese dierentuin laat herten uitdrogen

Opnieuw is er in China een dierentuin in het nieuws waar ze niet weten hoe ze met dieren om moeten gaan. Een drama zoals een paar maanden terug in Shenyang is het nog niet, maar in de dierentuin van Changsha hebben ze blijkbaar ook geen idee hoe ze met dieren om moeten gaan.

Wat is het geval? Wel, de watervoorziening in de dierentuin was niet goed in de dierentuin. Beter nog, de watervoorziening was ronduit slecht. Vier achtereenvolgende dagen was de watervoorziening kapot. En misschien dat veel dieren dat onder normale omstandigheden nog overleven, maar wanneer de temperatuur stijgt naar 38 graden wordt het een ander verhaal.

Volgens de Chinese media zijn er in ieder geval drie herten overleden door het watergebrek. Dat is niet zo gek, want deze dieren voelen zich een stuk prettiger bij temperaturen rond de 20 graden. Wanneer de thermometer bijna de 40 aantikt en er geen druppel water meer over is, zijn de dieren ten dode opgeschreven.

Het lokale waterbedrijf zei in een reactie dat het probleem veroorzaakt is doordat de dierentuin nogal afgelegen ligt. Daardoor is het lastig om een goed functionerende waterleiding naar de dierentuin aan te leggen. Dat is op zich een aannemelijke verklaring, maar dat hoeft toch geen reden te zijn om als dierentuin de dieren helemaal geen water te brengen? Daar zijn toch nog tientallen andere oplossingen voor te verzinnen?

Lees ook:Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers
Lees ook:Tijgers eten tijger in dierentuin
Lees ook:Noodweer in het zuiden, extreme hitte in het noorden
Lees ook:Tijgers sterven door ondervoeding dierentuin
Lees ook:Massale vissterfte door afvalwater kopermijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>