Chinese boer aangehouden voor vergiftigen panda

Een Chinese boer uit Shandong is aangehouden omdat hij een reuzenpanda zou hebben vergiftigd. De panda, die de naam Quanquan heeft gekregen, leefde in de dierentuin en werd vorige week plotseling dood in zijn kooi gevonden. Volgens een onderzoek is hij overleden na het inademen van dodelijk gas.

De boer, genaamd Yang, heeft een paddenstoelkwekerij en gaf vorige week een paar mannen opdracht om zijn schuilplaats, gemaakt om te schuilen bij een eventuele vijandelijke aanval, te desinfecteren. De mannen besloten daarvoor een dodelijk gas te gebruiken. Maar dat gas bleef niet alleen in de schuilplaats hangen, het kwam via de ventilatiepijp in het hok van Quanquan.

De politie is nog aan het uitzoeken hoe het mogelijk is dat de ventilatiepijp uitkwam in het hok van de panda. Volgens een bouwtekening zou die namelijk zeventig meter verderop uit moeten komen. Welke straf boer Yang staat te wachten, is nog niet te zeggen. Yang heeft in ieder geval het nadeel dat veel Chinezen gek zijn op panda’s en dat de Chinese media graag bericht over alles wat maar met de knuffelige beren te maken heeft.

Lees ook:Boer Yang Youde en zijn zelfgemaakte kanon
Lees ook:Boer verdedigt zijn boerderij met een kanon
Lees ook:Pandabeertjes zonder naam
Lees ook:Hongerige panda breekt varkenshok open
Lees ook:Het gaat een beetje beter met wilde panda’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>