Het gaat een beetje beter met wilde panda’s

Het gaat weer een beetje beter met de in het wild levende reuzenpanda’s. Volgens de Shanghai Daily is de populatie van panda’s die in Sichuan in het wild leven de afgelopen dertig jaar met 33 procent gestegen. Sichuan is het belangrijkste oorspronkelijke leefgebied van deze bijzondere beer.

Lokale boswachters zeggen dat er in totaal 1.206 reuzenpanda’s leven in de bergen van Sichuan, goed voor 76 procent van het totaal aantal panda’s dat in China leeft. Hoeveel panda’s er dertig jaar geleden in China leefden wordt helaas niet in het bericht vermeld, wat het lastig maakt te controleren of de populatie inderdaad met 33 procent is gegroeid.

Ondanks dit goede nieuws, zal de status van de panda nog lange tijd die van een bedreigde diersoort blijven. Het leefgebied van de beer is de afgelopen decennia namelijk behoorlijk verminderd en de panda plant zich bovendien zeer langzaam voort, al werd er het afgelopen weekend nog een pandatweeling geboren. Jammer genoeg gebeurde dat niet in het wild.

Lees ook:Politiehonden leren panda’s vechten
Lees ook:Hongerige panda breekt varkenshok open
Lees ook:Hongerige panda’s
Lees ook:Groot feest, panda Basi is 30 jaar geworden
Lees ook:Pandabeer Tai Shan maakt kennis met China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>