Chinees vangt steur van 250 kilo

Er zijn veel grote vissen in deze wereld. Maar vaak zwemmen die vissen in het diepe zoute water van de zee of oceaan. Toch wordt er ook in het zoete water zo af en toe een waar monster gevangen, zoals op de foto wel is te zien.

Behalve een trotse visser is op de foto ook een steur te zien van 250 kilo. De Chinese visser uit Wuyun ving de vis afgelopen zondag in de Heilongjiang rivier. Dat de visser zo’n grote glimlach op zijn gezicht heeft, is waarschijnlijk niet alleen vanwege de omvang van de vis, maar ook vanwege het geld dat hij hiermee kan verdienen. De verwachting is namelijk dat de steur op zijn minst 150.000 yuan op gaat leveren, omgerekend een dikke 17.000 euro. Beslist niet slecht voor één vis en voor veel Chinese vissers een zeer riant jaarsalaris.

Klik hier voor meer foto’s van de vis en de visser.

Lees ook:Visser vangt vis van 1 miljoen
Lees ook:Nieuw statussymbool: waakhond voor 455.000 euro
Lees ook:Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder
Lees ook:Chinees defensiebudget is ook in 2010 enorm
Lees ook:Geld besparen: douchen met afvalwater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>