Zit er zomaar een cobra in je toilet…

Een fijn vooruitzicht is het allerminst: moet je naar het toilet, kruipt er zomaar een cobra bij de toiletpot omhoog. Of je bent net van plan eten te koken, trekt één van de keukenkastjes open en je staat oog in oog met zo’n levensgevaarlijke slang. Van zoiets verwacht je misschien dat het alleen in horror films gebeurt, maar voor de mensen in het dorpje Shijiao was het de afgelopen weken de realiteit.

Een illegaal laboratorium in de buurt van Shijiao, wat in het zuidwesten van China ligt, heeft namelijk begin september meer dan 160 levensgevaarlijke cobra’s laten ontsnappen, zo meldt CNN. De slangen hebben zich na de ontsnapping over Shijiao verspreidt, waar ze de dorpsgenoten behoorlijk wat angst hebben aangejaagd.

Volgens persbureau AFP is het grootste gevaar inmiddels geweken. De meeste cobra’s zijn namelijk al gevangen of door dappere burgers gedood. Toch kruipen er nog altijd vijf of zes van die gevaarlijke slangen door de straten van Shijiao. Voor de zekerheid hebben de autoriteiten daarom maar wat anti-gif naar het dorp gestuurd. Geen slecht idee, want een beet van zo’n dier kan flink dodelijk zijn.

Lees ook:100 slangen krioelen door beddenwinkel
Lees ook:Kippen schrikken zich dood van cobra
Lees ook:Eenkind-kinderen niet alleen
Lees ook:Liever een Chinese weerman dan de dokter
Lees ook:Gevaarlijk meer langzaam leeg in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>