Made in China

Bijtringen, schattige knuffels en de hipste gadgets. Op een groot deel van het kinderspeelgoed prijken de woorden 'made in China'. Dat dat niet altijd een goed teken is, blijkt uit een controleactie in de zuidelijke provincie Guangdong, waar de meeste exporterende speelgoedfabrikanten gevestigd zijn. Maar liefst 764 van de 1726 bezochte fabrieken mogen dat na het bezoek niet meer wegens 'verschillende kwaliteitsproblemen.' Nog eens dat aantal fabrikanten moeten snel moderniseren en de kwaliteit van hun producten verbeteren, of ook voor hen gaan de grenzen dicht.
Wie weet heb je met 'made in China' binnenkort dus wel een collectors item speelgoed in handen. Als het voor die tijd niet kapot gaat…

 

Lees ook:Al gezien? De ‘Made in China’ commercial op BBC
Lees ook:Ook Chinezen bang voor voedselvergiftiging
Lees ook:Made in China, checked in Holland
Lees ook:Made in China niet alleen gevaarlijk…
Lees ook:258 Chinezen dood door voedselvergiftiging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>