Chinezen googlen liever ‘stock’ dan ‘sex’

Zo rond de jaarwisseling duiken ze overal op: lijstjes. De top zoveel van leukste gebeurtenissen, de meest opmerkelijke dit-en-dat en nu dus ook weer de meest gegooglede zoektermen. Zochten Turken, Egyptenaren en Indiërs in 2007 het meest naar 'sex', de Chinezen pakten het stukken serieuzer aan. In de top 10 van de Googlelijst staan minder pikante onderwerpen. Geld en technologie, daar draaide het om.

 

Maarliefst drie banken staan in de top tien van meest gezochte termen in de zoekmachine. Ook de beurskoersen, ofwel 'stock' werd vaak ingetikt. QQ, een berichtenservice en automerk staat echter op 1 en ook 'games' en 'msn' komen hoog in het lijstje voor.

Chinezen zouden geen Chinezen zijn als ze daarnaast niet vaak zouden hebben gezocht naar recepten. Zoetzure ribbetjes waren populair onder burgerkoks, gevolgd door varkensvlees met vissaus en gestoomde aubergine.

Op amusementsgebied was een Taiwanees de grote Googlewinnaar. De naam van de R&Bster Jay Chou voerde daarin de lijst aan.

Lees ook:58 miljoen Chinese kinderen verlaten door ouder
Lees ook:Liever een Chinese weerman dan de dokter
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Het is weer petitietijd in Beijing
Lees ook:Opnieuw mijnongeluk in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>