Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau

Hoewel we in Nederland nog volop in de economische crisis zitten, merken ze op het vliegveld van Hong Kong dat de economie weer op gang begint te komen. Na een moeilijk jaar zitten zowel het vrachtverkeer als de passagiersvluchten sinds kort weer op het niveau van voor de economische crisis.

Volgens een bericht van de AFP waren er in februari dit jaar 30,1 procent meer vrachtvluchten dan vorig jaar februari. Bij de passagiersvluchten is sprake van een stijging van 17 procent in vergelijking met februari 2009. De directeur van Hong Kong International Airport noemt de cijfers bemoedigend, al wijst hij erop dat het vrachtverkeer nog altijd 5 procent onder het niveau van 2008 ligt. De directeur verwacht echter dat de stijgende lijn zich in de komende maanden voort zal zetten.

De in Hong Kong gevestigde luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific ziet eveneens verbeteringen in het vliegverkeer. Na in 2008 verlies te hebben gedraaid, zag Cathay vorig jaar het economische tij weer keren. Voor dit jaar durft de luchtvaartmaatschappij weer ‘voorzichtig positief’ te zijn over de verwachtingen.

Lees ook:Recessiegevaar in het oosten
Lees ook:Een Nederlands belastingdealtje in Hong Kong
Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou
Lees ook:Hong Kong stemt voor meer democratie
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>