Wen Jiabao vreest onderschating financiële crisis

De Chinese premier Wen Jiabao heeft gisteren gewaarschuwd dat de wereld de gevolgen van de financiële crisis niet moet onderschatten. Wen deed dat tijdens zijn toespraak op het China-Arab Cooperation Forum in Tianjin, een havenstad in het noordoosten van China.

“We moeten de ernst en de ingewikkeldheid van deze financiële crisis, die een grote invloed zal hebben op de internationale politiek en economie, niet onderschatten”, zei Wen, aldus persbureau Xinhua. Volgens de premier is de economie zich langzaam aan het herstellen, maar de fundering waarop dat gebeurt is nog erg slap. Dat heeft volgens Wen te maken met de grote schulden van sommige landen, de hoge werkloosheidcijfers, de hoge handelsprijzen en het protectionisme dat verschillende landen hanteren.

De beste oplossing om de wereld weer uit deze economische malaise te halen is dan ook een complete hervorming van het internationale, economische systeem, aldus Wen. “We moeten het mechanisme van de internationale, financiële instituten verbeteren en we moeten meer samenwerken om het toezicht op de internationale markt te versterken.”

Lees ook:Recessiegevaar in het oosten
Lees ook:China rekent dit jaar op 8 procent groei
Lees ook:Stelling: China wordt het economische centrum van de wereld
Lees ook:De wereld zit in een crisis en de olie is voor China
Lees ook:China, de eerste wereldeconomie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>